Міністерство охорони здоров’я затвердило оновлені державні санітарні правила й норми щодо максимально допустимих рівнів окремих забруднювачів у харчових продуктах

✅ Документ встановлює нові вимоги до вмісту нітратів, свинцю, ртуті, мікотоксинів, металів, тощо у продуктах харчування. Нові правила адаптовано до вимог ЄС — Регламенту ЄС №1881/2006.

✅ Наказ №1238 набуває чинності через 6 місяців з дня його офіційного опублікування за винятком окремих показників, для яких встановлено додатковий 3-річний перехідний період.

✅ Для розуміння, залежно від дози забруднювачів, що містяться в продукції, вони по різному можуть впливати на здоров’я людини, часом навіть викликати хронічні хвороби, отруєння, тощо.

✅ Так, з 4 лютого 2021 року в Україні будуть діяти норми, які довели свою безпечність, ефективність та діють у Європі вже понад 14 років.

Меню